RSS

Tag Archives: lawak pendek

Penjimatan Kos

Seorang Boss membuat mesyuarat tergempar dengan pekerja-pekerjanya:

Boss : Oleh kerana masalah kegawatan ekonomi, saya memanggil anda semua untuk membincangkan bagaimana untuk mengurangkan kos syarikat ini.Ada sebarang idea?

Ajoi : (sambil angkat tangan dengan pantas) Potong gaji boss!

 
4 Comments

Posted by on February 17, 2009 in Funny

 

Tags: , , , ,

Teka-Teki Lawak

1) Banyak-banyak bas, bas apa yang pandai

2) Apa perbezaan lampu stadium ngan lampu bilik

3) Apa binatang, badan kecik macam semut tapi mata besar “bulb” mentol

4) Ahmad bin Abu, kambing bin apa?

:

:

:

:

:

Jawapannya:

1) Bas sekolah lah, the only bas pegi sekolah

2) Lampu stadium kalau ada ‘game’ dia pasang, tapi kalau lampu bilik ada ‘game’ dia padam

3) Semut yang matanya BENGKAK

4) Kambing binATANG

 
3 Comments

Posted by on February 17, 2009 in Funny

 

Tags: , , ,

Dapat 100% Markah


“Mama.. hari ini saya dapat markah 100% di Sekolah,”kata Yani kpd mamanya.
“Iya ke??.. macam ni lah anak Mama yang pintar.. Pelajaran apa yang kamu dapat markah 100%?”Tanya ibunya. “Matematik 30%, Bahasa Melayu 50%, dan Sejarah 20%.

 
4 Comments

Posted by on February 17, 2009 in Funny

 

Tags: , ,

Teka-Teki Lawak

soalannyer berbentuk… … .

1. seekor burung sedang terbang lalu terserempak dgn sebuah kapal terbang di udara. Tiba2 burung itu jatuh ke bawah. Kenapa?

2. pokoknya di atas bukit daunnya di dlm air. Apakah dia?

3. kalau manusia jadi ikan, apakah yg akan terjadi kpd ikan?

4. Bas Parkmay sedang bergerak ke Seremban dgn membawa sorang datuk, seorang wanita dan seorang pelajar. Tiba di Seremban, siapakan yg turun dulu?

5. ikan apa yg sentiasa sejuk?

6. Amin dan Aminah mendapat anak. Kenapa mereka menamakan anak mereka Afifah ?

7. buah apa yg kita langkah dulu sebelum makan ?

8. dlm banyak2 haiwan, haiwan apa yg x pernah duduk ?

9. lepas satu hilang, satu lagi hilang. Akhirnya tinggal ibu yg malang. Apakah itu?

10. andaikan anda seorang konduktor bas. Bas itu pergi ke satu stesen, 5 org diambil. Di stesen kedua, 2 org turun dan 7 org naik.di stesen ketiga, 3 org turun dan 8 org naik. Soalannya, berapakah umur konduktor bas itu ?

11. emak anas ada 5 org anak. Abu, Ali, Ahmad, dan Azizi. Siapakah anak kelima?

12. apakah solat yg ada 3 tahiyat?

13. bagaimana utk naik haji jika x ade duit?

14. apakah tempat yg terkecil di dunia?

15. dlm banyak2 bola, bola apa yg pemainnya hormat?

jawapannya adalah… … … … … …

1. burung sedang tutup telinganya

2. daun teh

3. ikan jadi banyak sebab manusia x makan

4. meter bas

5. ikan jaket (gelaran utk ikan cencaru)

6. kerana anak itu perempuan

7. buah dam

8. ikan

9. mancis

10. umur anda

11. Anas

12. solat maghrib masbuk

13. main dam haji

14. setapak

15. bola golf

Advertisements:


numenmail.com

 
10 Comments

Posted by on February 17, 2009 in Funny

 

Tags: ,

Mentol Lampu


Pada suatu pagi, seorang pakar jiwa terlihat salah seorang pesakitnya sibuk mengerjakan sesuatu.
Bila dihampiri ternyata pesakit yang sedang khusyuk duduk dilantai,sedang menggergaji sekeping papan dengan tangan kosongnya.

Seorang lagi sedang bergayut dari atas siling.

Doktor merapati pesakitnya dan bertanya apa yg dibuatnya duduk dilantai.

“Apa doktor tak nampak ke? Kan saya sedang gergaji papan ni untuk dibelah dua?” jawab pesakit dengan nada marah.

“Apa pulak sidia ni buat bergayut kat siling ?” tanya doktor sambil menuding jari ke pesakit yg lagi satu.

“Oh.. Dia kawan baik saya, tapi dia tu tak betul sikit..
Dia ingat dia tu mentol lampu!” jawab pesakit tadi.

“Kalau kawan baik awak, kenapa tak nasihatkan dia suruh turun. Supaya tak cedera kalau jatuh nanti ?” soal doktor lagi.

“Abis tu, macam mana saya nak habiskan kerja saya dalam gelap?”

 
5 Comments

Posted by on February 17, 2009 in Funny

 

Tags: , , ,

Kain Tersepit

Sorang husband balik dari outstation dgn mata lebam kiri dan kanan.. Bila bini
dia tanya, katanya… masa kat escalator airport, sorang awek cun berskirt di
depan dia. Elok je depan mata dia, skirt awek tu tersepit gak kat celah ponggong
dia, so, dengan baik atinya, dia tarik le…. so, awek tu bengang, terus tumbok
dia…

“Debuk” lebam nombo 1 kat mata kanan. Dalam ati dia kata… ‘mungkin awek ni
marah sbab aku tarik kain dia tadi’…so, dia pun tolak le balik kain tu
masuk… dan seterusnya “debuk” untuk lebam ke2 di mata kiri…

Kesian… kan? dan lepas husband ni abis bercerita, idung dia plak berdarah dan
patah kerana ditumbok oleh bini dia sebab baru tau laki dia menggatal…

 
2 Comments

Posted by on September 20, 2008 in Funny

 

Tags: , , ,