RSS

Suami Mithali

04 Feb

Sekumpulan lelaki berada di bilik persalinan di salah sebuah kelab exclusive lagi mewah di pusat bandar, setelah keluar dari gym, tiba-tiba kedengaran deringan Handphone di penjuru bilik tersebut. Seorang lelaki menjawap panggilan itu dan terjadilah perbualan sepert berikut…

“Hello?”
“Abang, nie sayang nie,”
“emmm… ”
“Abang masih ada di kelab lagi ye?”
“Iya.”
“sayang sekarang nie berada di shopping complex dua block dari kelab abang tu. Sayang ada nampak kain sutera terbaru… cantik bang, boleh ke sayang beli?”
“Berapa harga nya?”
“Cuma $1500.00 aje”
“O.K, belilah kalau memang awak dah suka sangat”
“Ahhh thanks bang dan tadi sebelum datang sini sayang ada singgah di Cycle & Carriage dan tengok Mercedes model terbaru 2001. Sayang suka kat satu model tu. Dan sayang dah bincang dengan jurujualnya dan dia setuju nak bagi good price… lagipun elok juga kita tukarkan dengan BMW yang kita beli tahun lepas tu..”
“Berapa harga yang dia bagi?”
“Cuma $280,000… ”
“O.k tapi pastikan harga tu dah on the road.”
“Great!, before we hang up, ada satu perkara lagi… ”
“Apa?”
“Abang jangan terkejut pulak, sayang dah semak akaun bank abang dan… pagi tadi sayang singgah di pejabat ejen hartanah dan sayang dapat tau rumah yang kita tengok tahun lepas tu, sekarang nie untuk dijual!! Abang ingat tak? Rumah yang ada swimming pool bentuk love tu, ada taman orkid kat belakang, berhadapan dengan pantai tu.. cantik kan bang.”
“Berapa harga yang mereka minta?”
“Cuma $740,000… o.k kan bang, dan sayang tengok dalam akaun kita boleh cover harga tu.”
“Eloklah kalau macam tu, confirm cepat sebelum orang lain beli, tapi cuba dapatkan harga $700,000. OK?”
“OK, abang sayang, terima kasih bang, kita jumpa malam nanti ye!! I Love You !!!”
“Bye… I Love you too… ”
Lelaki itu berhenti bercakap, menutup flap handphone… .sambil mengangkat tangan yang memegang handphone tu dan bertanya pada yang ada dalam bilik tersebut:

“ADA SESIAPA TAHU KE HANDPHONE NIE SIAPA PUNYA?”

 
13 Comments

Posted by on February 4, 2008 in Funny

 

Tags: , , , , , ,

13 responses to “Suami Mithali

  1. yusnita

    July 26, 2010 at 12:21 pm

    heeex3 kelakar tol

     
  2. Nurainm

    February 19, 2011 at 4:31 pm

    hahah

     
  3. Gadis Misteri

    May 26, 2011 at 5:36 pm

    kelakar gila.. hahahahhaa

     
  4. NORHASLINDA CHE ISMAIL

    June 8, 2011 at 10:58 am

    hahahaha…..;)

     
  5. nina

    August 2, 2011 at 1:22 pm

    haha…haha…sgt mithali…

     
  6. z95

    August 9, 2011 at 2:24 am

    wehh cian rr sumi pemilik hp 2..elex2

     
  7. suaibatul

    November 30, 2011 at 8:43 pm

    hahaahahaaha…maen jawab jew…kelakar…

     
  8. Generationz Badgurlz

    December 19, 2011 at 11:11 am

    kekeke budu pnya org :p

     
  9. YUL

    July 9, 2012 at 12:34 pm

    terbaik lah cite ni……
    hahaha…

     
  10. Sono Sola

    August 13, 2012 at 10:36 am

    haha mmpos suami dy..

     
  11. Sepupu Ujang

    December 9, 2012 at 2:08 pm

    mujur suami dia kaya banyak duit…dapat bg apa yg di minta..mujur2….ada sape tahu bini sape yang sedang bercakap nie…hahahahahahah

     
  12. lah

    February 13, 2013 at 11:20 am

    6sib bdn lh sape punye fon 2

     
  13. cuter gurlzz (benetton crew terengganu)

    May 2, 2013 at 12:52 pm

    hahahahahahha, budu nguh tok laki mapuss kaki di bini

     

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: