RSS

Pengalaman di Highway Gua Musang

04 Feb

Kisah terjadi sewaktu aku dan Razman dlm perjalanan pulang dari Kelantan ke Kuala Lumpur. Kereta yang aku pandu meluncur laju merentas highwayyg Gua Musang ketika itu lengang..(Pesanan Penaja: kalau boleh, jgn drive sorang2 kat area nih!)

Jam ditangan menunjukkan pukul 9 malam, kami singgah di Perhentian R & R untuk berehat dan makan malam. Selepas makan kami meneruskan perjalanan yang ternyata masih jauh lagi. Sepanjang perjalanan, aku lihat Razman kelihatan mendiamkan diri sahaja.

Kemudian aku bersuara ” eh Man? senyap je..asal? kenyang sangat ke?”

Razman masih mendiamkan diri…. aku semakin suspen…(kenape dia nih?) kataku dlm hati…

Razman bersuara secara tiba-tiba…

” Is,.. kalau aku cerita seram sikit, agaknya2 kau takut tak?” tanya Razman sambil memalingkan mukanya tepat kearah aku. Serius benar wajahnya…dia
nih..lain aku tanya..lain pulak dia jawab.

“Errrr… cerita hantu ke??? eh..he..he..he… apasal tetiba je nih? citer lain takde ke? ” tanya aku kehairanan, dlm hati cuak ju ak.

” takdelah..cuma, tempat kita berhenti tadi, reminds me abt satu story yg my cousin cerita kat aku dulu…..” jawabnya.

“oo..kisah benar ke? ermmm.. ok..ok.. citerlah..tak takut.. eh jap..jap..aku tutup radio” kata aku sambil menekan off pada butang radio.

“… tadi kita berhenti kan…ko perasan tak ade satu parking space yg gelap tuh?”

“OoOooo… ..ok…. .so?”

” Dulu,.. cousin aku penah cerita,.. dalam pukul 2 pagi mcm tu,adalah sorang lelaki yg park kereta dia kat situ sbb mengantuk sangat.Actually, memula dia
takut jugak, sbb dia drive sorang2, tapi masa dia memula park, adalah dlm 2-3 buah kereta lagik kat situ, so,kira adelah org jugak, takdelah seram sangat.
Jadi dia pun tidolah…

…….. setelah beberapa jam selepas itu, dia terjaga. Suasan senyap sunyi.. Dia memandang kekiri dan kekanan, tiada satu orang pun disitu. Ternyatalah
tinggal keretanya sahaja yang berada dikawasan gelap tersebut..”

Razman bercerita, aku kusyuk mendengarnya. Kemudian Razman menyambung lagi sambil menyalakan sebatang rokoknya.

” … Kemudian, setelah mendapati dia tinggal seorang, hati lelaki itu mula rasa tak sedap, terus dia menghidupkan enjin keretanya. Tetapi ntah mcm mana,
kerana panik yang amat sangat, lelaki ini terasa mahu membuang air kecil pulak. Walaupun dia cuba memujuk dirinya utk bertahan hingga ke tempat lain, tetapi ternyata dia mmg tak boleh tahan…

Walaupun kakinya terasa berat utk keluar dari keretanya, tetapi dia gagahi juga…, angin diawal pagi meniup dingin…….terlalu dingin sehinggakan dia berpeluk tubuh. Lelaki itu kemudian berjalan ke arah tandas yang kurang 10 meter dari keretanya…..

Sedang dia berjalan, dia samar-samar terdengar bunyi tapak kaki dibelakangnya. Bulu romanya berdiri tegak, bunyi itu semakin kuat, seakan-akan mengekorinya.Lelaki itu menoleh……tapi….tiada siapa di belakangnya…

Dia meneruskan perjalanan.. bunyi tapak kaki kedengaran lagi.

Bunyinya tidak seperti bunyi tapak kaki manusia….. kelekuk… kelekuk… kelekuk…..

…seperti kuda. lelaki itu mula panik, terkumat kamit bibir lelaki itu membaca sesuatu… badannya mula seram sejuk…..

tiba-tiba..satu gugusan angin tiba-tiba menerpa menghembus ke mukanya….bunyi hentakan tapak semakin kuat, lelaki itu memberanikan diri untuk menoleh belakang sekali lagi.

Mahunya dia terpengsan melihat kelibat makhluk berbadan kambing berkepala manusia dibelakangnya. Wajah makhluk sungguh pucat merenung tepat
kearahnya… biji matanya berlendir ,…. mulutnya seakan terbuka, kelihatan darah menitis-nitis dari mulut makhluk itu tanpa henti, matanya merah berair,
… rambutnya panjang mengurai…..kulitnya mengelupas bernanah….

lelaki itu mahu menjerit,tetapi mulutnya seakan-akan dikunci…

Makhluk itu menghampiri dirinya…setapak demi setapak dia melangkah ….kakinya itu tidak dapat berganjak… dirinya bagai dipukau, tubuhnya tidak
dapat bergerak…, keringat sejuk mula membasahi pipinya, dia yakin makhluk itu akan membunuhnya…..

Makhluk itu semakin mendekatinya…kedengaran dengusan nafas yg sungguh menggerunkan…. .lutut lelaki itu bergetar….

Dengan pandangan yg tajam, makhluk itu membuka mulut
dan bersuara,……

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

DIMANA DIA ANAK KAMBING SAYA…..
ANAK KAMBING SAYA ADA DIDALAM GUA…..
DIMANA DIA BUAH HATI SAYA….
BUAH HATI SAYA,DAH KAHWIN ORANG KAYA………

ooohhhhhhHHHHH..CHAN MALI CHAN!” CHAN MALI CHAN! CHAN
MALI CHAN! CHAN MALI CHAN! KETIPONG PAYONG

“Oi! Oi!” (ader suara background lagik…..)

“CHAN MALI CHAN!” “Oi Oi “CHAN MALI CHAN!
KETIPONNNNGGGG PAYONGGGGG…oooOOOOHHHH”

Everybody!…let’s sing together!!!!!!! CHAN MALI CHAN

OI OI CHAN MALI CHAN OI OI CHAN MALI CHAN KETIPONGGGGG

PAYONG…..

Everybody..c’mon!… clap your hand!… CHAN MALI CHAN
OI
OI CHAN MALI CHAN OI OI CHAN MALI CHAN KETIPONGGGGG PAYOOOOOONGGGGG!…

 
13 Comments

Posted by on February 4, 2008 in Funny

 

Tags: , , , , , ,

13 responses to “Pengalaman di Highway Gua Musang

  1. Qiesha Umairah

    November 4, 2010 at 9:12 am

    Bikin suspen ja………………

     
  2. Gadis Misteri

    May 26, 2011 at 5:52 pm

    oi!! lawak gilee!!! hahahahahaahahaha menangis aku membaca!! hahahahahahahhaa

     
  3. afiq(aka)ntah

    July 9, 2011 at 8:36 pm

    0key dap ugak kmbing nyanyi Ha3

     
  4. Kadaj Brandah

    July 17, 2011 at 7:39 pm

    tak guna….. buek pecah perut jer…. ni dapa nak tolong kutip…….

     
  5. diam

    July 19, 2011 at 12:39 pm

    hadoiii…bikin sket hati meyhh…
    smgt bca tw..

     
  6. z95

    August 9, 2011 at 2:46 am

    cube bace tgh malam citer nie..confirm mata jadi luas bile ingat second story

     
  7. mawar hitam

    August 10, 2011 at 4:59 pm

    suspen dan agak rase mcm dibangangkan aje..hahahaa

     
  8. ainil

    January 1, 2012 at 8:48 pm

    hadoi ai,,da la bce tgh mlm..ape la comel sgt kambing 2 nyanyi….sembelih kang tau la..huhu

     
  9. mimie

    July 16, 2012 at 9:33 pm

    buat bulu roma aq naik jer citer niee vha…..apa lah….x da lawak langsung….

     
  10. Macam Siot

    August 15, 2012 at 5:05 pm

    SIOT GILER

     
  11. banzai cheras

    September 11, 2012 at 5:03 pm

    Mmmbekkkkkkkkkkk………

     
  12. julia honey

    September 14, 2012 at 4:08 pm

    aku rasa seperti di perbodohkan apabila membacanya…..huhuhu

     
  13. Fathin Humairah

    January 1, 2013 at 6:57 pm

    tkut nyer..nk trkucil cek…tp btl kew cite tu??

     

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: