RSS

Majalah Ujang

04 Feb

ujang1.jpg

Abu nih org Trengganu, manakala Amer ni org Kedah. Tinggal satu bilik..katil double decker.. Amer kat atas.. Abu kat bawah. Amer ni suker baca majalah dan komik.. si Abu lak suka pinjam.. belinya tidak. So, Amer ader sedikit bengang ler kat Abu ni. Kekadang.. majalah yg baru beli dan tak sempat nak baca lagi pun Abu dah kebas baca dulu.. bila kasi balik dah lasam dah.. tension Amer.

One day, Amer balik dari outing dan beli majalah UJANG. Siap cover tak kasi Abu ni nampak. Lepas basuh baju, kemas sedikit sebanyak dan siapkan homework.. dia pun nak rilek ler kat atas katil. Majalah UJANG bawah tilam pun dia bawa keluar. Elok jer dia baring.. baru buka mukasurat pertama.. Abu kat bawah dia bersuara..

” Amer.. nok ujang..”

“Nanti la jap.. aku baru jer nak baca..” jawab lembut jer Amer.

“Ameer.. nok ujang tu” Abu tak putus asa.

” Nanti la dulu.. bagi la aku baca dulu.. nanti abih aku bagi kat hang laa!” panas sikit Amer.

“Amer ! Nok ujang !! ” Suara Abu sedikit keras.

“Hang ni dah melampau.. kalau nak beli sendiri la.. apa.. hang ingat aku beli UJANG ni dengan duit bapak hang ka??”

Amer dah naik angin.. siap turun dari katil dia dah.

“Laaa.. aku kata tu.. haghi nok ujang tu.. mung basuh kaing.. kekgi basoh..” kecut jer Abu jawab..

Drummmmmm.. hujan pun turun dgn lebat.. Baju Amer kat ampaian pun basah kembali.

Moral: Fahami loghat roomate anda huhuhu…
About these ads
 
112 Comments

Posted by on February 4, 2008 in Funny

 

Tags: , , , , ,

112 responses to “Majalah Ujang

  1. nadia bella sWeeT dOe

    April 22, 2011 at 7:31 pm

    lawak abes la….hqhqhq….sweet doe……

     
  2. Gadis Misteri

    May 26, 2011 at 5:40 pm

    lawak lawak!! hahaha

     
  3. NORHASLINDA CHE ISMAIL

    June 8, 2011 at 10:52 am

    A;ah…..aq mang suka sgt ujang2 ni….tp bosan gak asyik baca cerita sama jerk,,,tak der lawak lain kew?:P

     
  4. armita

    June 19, 2011 at 9:10 pm

    hhahaha,cian amer n abu,
    amer cian sbb bju bsah,,
    abu cian sbb amer xphm ckp yew..

     
  5. bon

    June 21, 2011 at 7:32 am

    saya dengar berita pagi tadi,editor majalah ujang meninggal dunia.al-fatihah.sila sahkan berita ini?

     
  6. achik

    June 24, 2011 at 5:12 pm

    memang power lh an..lawak menjadi 2, teros maju ujang,,hibur kn kami dgn lawak logik kowg 2,

     
  7. alifalifzainal

    June 27, 2011 at 11:35 pm

    hahaha.. Ujang ankat kain jemuran hujang dh turung..hahaha

     
  8. fatin

    June 30, 2011 at 7:42 pm

    lawak benor

     
  9. Yuz Yecah

    July 9, 2011 at 12:13 pm

    majalah yg paling best la bg saya kat malaysia… pada cik din kekal kan la lawak dan kartunis pakcik din 2 sbb kartunis2 pakcik la yg akan membuat majalah ujang tetap maju di seantero dunia… kalu ada dalam bahasa lain la… hehe pepe pon thanks 2 all moy and the geng sbb buat saya lupa masalah dan buat sekeluarga saya gelak dan yg tak pnah senyum pon senyum lepas baca majalah ujang.. slamat maju jaya

     
  10. Afam Spocket

    July 11, 2011 at 7:49 pm

    la aku ingat tentang lpa la nie

     
  11. nnnnnnnnnnntttttttttttttaaaaaaaaaahhhhhhhhhhhhhhh

    July 14, 2011 at 7:45 pm

    tak dnga pe kwan kate

     
  12. jagindas

    August 25, 2011 at 9:08 am

    xpuas tlong buat lagi

     
  13. jagindas

    August 25, 2011 at 9:09 am

    apela ujang nie……

     
  14. fazliana

    October 7, 2011 at 9:36 pm

    kakakakakakakaahhhh!!klakar2!!!!

     
  15. Muhamad Firdaus

    December 2, 2011 at 10:49 am

    ujang memang terbaik

     
  16. Muhamad Firdaus

    December 2, 2011 at 10:50 am

    teebaik!!!!!!!1

     
  17. ida123456

    December 9, 2011 at 4:15 pm

    haha sian diaorang x de baju nk pakai. baju sume dh basah kuyup.haahaaaaaaaaaaaaahaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.kelakar gileeeer.

     
  18. bdk pompuan

    December 16, 2011 at 7:16 pm

    hehehehe….

     
  19. azmel

    December 22, 2011 at 5:45 pm

    huhu.

     
  20. mark wan gabriel

    December 26, 2011 at 8:06 pm

    giler…….

     
  21. sambuayang

    January 3, 2012 at 9:49 pm

    ok apa majala ni…………..

     
  22. mas panas

    January 4, 2012 at 12:09 am

    Memang terbaik la ujang…best bagi orang hilang boring…

     
  23. bangsat

    January 15, 2012 at 8:21 pm

    bullshit

     
  24. muhd amirudin

    February 10, 2012 at 11:59 am

    law0k abis. Terbaik.

     
  25. Willorna Jane Utam

    March 8, 2012 at 11:58 pm

    hahhahahhaha lawak nya pertama kali saya baca komik ni lawak betul…

     
  26. Brownson bingz Gumbes

    March 16, 2012 at 1:22 am

    memang t’baik lah ni, bg pminat2 ujang xyah nak pinjam2 klau jual tin sekilo dpt lah senaskah ujang moy ape la punye bengang org dlm ni. ni pengajaran wat org yg slalu meminjam ni ape2 dri kwn nye,bTul x PCD.

     
  27. huda13579

    March 25, 2012 at 11:21 am

    tulah… hangpa keno paham maksod kawe…. hangpa paham dok apo kami cakap????transltekan

     
  28. amirul rambo

    April 7, 2012 at 1:06 am

    hhahahahahahahahhahahahah……lwak gila

     
  29. ujang

    May 22, 2012 at 7:44 pm

    ujang
    ape celop

    nama aku pun ujang

     
  30. mey klate

    May 30, 2012 at 12:02 am

    hehheeh.. lawak2

     
  31. mimie

    July 17, 2012 at 9:25 pm

    hahaha…..klkr nya citer nie….orng ckp nk hujan…..dea fkir nk ujong….

     
  32. pukiMawaTi =)

    August 15, 2012 at 12:03 pm

    lawak lah sgat…..

     
  33. haais iman

    August 30, 2012 at 12:12 pm

    hahah.. lawak2..haha

     
  34. puteri feena batrisyia

    November 27, 2012 at 2:14 pm

    saya belum baca ni.. mak saya tkda bajet nk beli.. tpi sya ada baca kat kedai jerr..

     
    • puteri feena batrisyia

      November 27, 2012 at 2:15 pm

      haha cli
      lh hoho..

       
  35. Biho Super

    January 30, 2013 at 1:52 am

    Ujang…..Terrbaikkk…

     
  36. Saiful

    March 8, 2013 at 2:53 am

    Komik ujang is the best. .:-)

     
  37. Eone Iezwan

    April 4, 2013 at 6:52 pm

    gila babai punya lawak…pecah urat kentut aku…hahaha…

     
  38. loveevil_ecko

    May 15, 2013 at 9:28 am

    lawak gila.akhakhakh.mcm2 ada.hehe.

     

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

Join 28 other followers

%d bloggers like this: